Rupere de nori în centrul și în vestul țării. În satul Șard, Alba, apa a ajuns până la brâu. A fost cod roșu de ploi pentru mai multe localități. S-au emis mesaje de avertizare RO-Alert

11 iunie 2023, 20:41

Pompierii din Alba intervin duminică seara cu buldoexcavatoare și motopompe în mai multe localități.

Multe gospodării au fost inundate în satul Şard, comuna Ighiu. Pompierii au evacuat animale și bunuri.

Străzile principale din localitate sunt acoperite de apă, al cărei nivel atinge, pe alocuri, un metru.

Zona s-a aflat, duminică seara, sub atenţionare de cod roşu. A fost emis şi un mesaj RO-ALERT.

(w500) Animal sco

(w500) Cățel sa

Pompierii intervin duminică seara și în Alba Iulia, dar și la Blaj, Ciugud, Întregalde, Stremţ.

În Timiș au fost vizate de codul roşu de fenomene periculoase localităţile Sânnicolau Mare, Dudeştii Vechi, Cenad, Saravale, Beba Veche şi Valcani. S-a activat creşterea capacităţii operaţionale nivel IV la Staţia de pompieri Sânnicolau Mare, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 curţi, 5 case, un demisol şi 5 beciuri. Au fost mobilizați 32 de subofiţeri cu 6 autospeciale de intervenţie, echipate cu patru electropompe, două motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă şi trei generatoare electrice.

Angajații ISU au intervenit și la Sibiu.

„În urma precipitaţiilor înregistrate în această după-amiază, 20 de pompieri militari sibieni au acţionat pentru scoaterea apei din aproximativ 25 de locaţii (subsoluri de case – pivniţe, garaje subterane, gospodării – curţi). S-a acţionat cu un număr total de şase motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă, opt electropompe, o autospecială de stingere, o autocisternă şi 6 autospeciale de primă intervenţie”, a transmis ISU Sibiu.

Precipitaţiile abundente au provocat inundaţii în mai multe zone din Caraş-Severin.

Din cauza copacilor căzuţi şi a aluviunilor, traficul feroviar a fost afectat pe ruta Timişoara-Reşiţa, în zona Moniom din municipiul Reşiţa. Trenul Regio călători 11105 a avut o întârziere de aproximativ 45 minute.

La faţa locului au intervenit o echipă de la CFR și una de la SVSU Reşiţa.

Totodată, trenul Regio călători 2169 Caransebeş-Reşiţa a fost anulat din cauza lipsei tensiunii pe linia Brebu-Reşiţa. La dispoziţia călătorilor a fost pus un autobuz.

Până luni dimineață, ploile se restrâng în zona de nord-est a țării.

Va intra însă în vigoare un nou cod portocaliu, valabil până marți în Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea și, parțial, în Caraș-Severin și Hunedoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă