Rugăciuni în Elveția. Trimisul special al TVR la Aubonne, primit să se reculeagă la căpătâiul Regelui Mihai

7 decembrie 2017, 09:30

„Ultima dată când l-am văzut era la 95 de ani, era foarte bine, am discutat, bineînțeles era slăbit (…) A fost perfect conștient, am discutat despre situația din țară, era foarte interesat să aibă noutăți”, a povestit în exclusivitate pentru Televiziunea Română Dan Bădic, fostul secretar al Regelui Mihai.

„Întotdeauna încerca să aibă noutăți directe cu noi despre România. Maiestatea Sa avea darul de a ridica barierele protocolului și-și apropia interlocutorii. În felul ăsta el era informat și știa multe amănunte despre viața din țară, chiar fiind în surghiunul acesta de 70 de ani”,  a adăugat el.

„I-aș spune ‘Majestate, ați lăsat un gol imens nu numai în inima mea, ci în sufletul poporului român. Eu personal v-am fost întotdeauna un fidel absolut și voi rămâne până la ultima mea suflare’„, a încheiat Dan Bădic.

ACTUALIZARE Familia Regală a permis echipei Știrilor TVR și altori jurnaliști să stea un minut la căpătâiul Majestății Sale și să-și ia rămas bun.

„M-am recules, și i-am spus că nu-l voi uita niciodată. Au fost niște clipe pe care le voi purta mereu în suflet”, transmite Camelia Csiki, trimisul TVR la Aubonne.

ACTUALIZARE Sicriul Majestății Sale a fost adus la reședința Regelui Mihai de mașina mortuară de la Capela Beausobre din Morges. Sicriul poartă în colțuri însemnul M, cifrul Regelui Mihai.

A avut loc și o slujbă religioasă, oficiată de părintele Calinic.

ACTUALIZARE Au fost momente emoţionanţe şi lacrimi la reşedinţa din Aubonne, acolo unde fiicele Regelui s-au reunit astăzi. Principesa Sofia s-a îmbrăţişat cu sora sa, Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Regale.

Câteva ore mai târziu, în Elveţia a ajuns şi Principesa Elena, care a venit din Marea Britanie împreună cu soţul Alteței Sale, Alexander Nixon. Alături de familia îndurerată a fost și Ambasadorul României acreditat în Elveția.

În faţa reşedinţei, zeci de oameni care l-au apreciat pe Rege au depus coroane de flori şi au aprins lumânări în memoria Majestăţii Sale.

Pentru noi era un vecin ca oricare altul. Personalul care era aici era foarte amabil. Eram fericiţi să ştim că stă aici cineva foarte important. De când eram mic ştiu că el a fost Rege”.

La reşedinţa din Aubonne a ajuns şi părintele Adrian Diaconu, duhovnicul Regelui Mihai care aseară a oficiat slujba. Majestatea Sa şi preotul se cunoşteau din 1992.

În jurul orei 17.00, va veni părintele Calinic care va oficia slujba din această seară.

La căpătâiul Regelui, măicuţele rostesc rugăciuni din oră în oră, iar în fiecare seară vor avea loc slujbe religioase. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale, Regele Mihai, va fi dus  în orașul Morges, la 10 kilometri de Aubonne, acolo unde va sta pe toată perioada ceremoniilor care vor avea loc în Elveția.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite