Rudele soldaților ucraineni rămași captivi în combinatul Azovstal cer ajutor preşedintelui chinez. ”Mai există totuși o persoană pe lumea asta căreia Putin nu prea poate să-i spună NU”

Rudele soldaților ucraineni rămași captivi în combinatul Azovstal cer ajutor Chinei
Rudele soldaților ucraineni rămași captivi în combinatul Azovstal cer ajutor Chinei
14 mai 2022, 17:27

Soțiile a cinci soldați și un tată au susținut o conferință de presă la Kiev, într-o nouă tentativă disperată de a salva viețile celor dragi, rămași în combinatul încercuit de ruși de săptămâni întregi, după alte apeluri repetate la adresa liderilor lumii.

”A mai rămas un singur om în lumea asta căruia putem să ne adresăm, acesta este liderul Chinei”, a spus Stavr Vichniak, tatăl unuia dintre luptătorii de la Azovstal. ”China are o mare influență asupra Rusiei și asupra lui Putin, la nivel personal. Îi cerem să intervină”, a mai spus el.

 

 

Bărbatul i-a cerut lui Xi să ia măsurile necesare pentru extragerea soldaților de la Azostal.

”Sunt în plin iad, supuși în permanență bombardamentelor”, a mai afirmat el.

Statele Occidentale și Ucraina au solicitat Beijingului în repetate rânduri să condamne invazia Rusiei în Ucraina, însă, în virtutea relațiilor bune cu Moscova, China și-a păstrat o poziție mai degrabă neutră.

Natalia Zaritska, soția unuia dintre soldații captivi, a cerut, de asemenea, ajutorul Chinei.

”Mai există totuși o persoană pe lumea asta căreia Putin nu prea poate să-i spună NU”, a declarat aceasta.

”Suntem încrezători că China, care este o țară puternică și nobilă, este capabilă să ia decizii dificile în numele binelui”, a mai spus femeia.

Zaritska a mai spus că primește zilnic mesaje de la soțul său și că soldații sunt în permanență atacați din toate direcțiile, de pe mare, aer sau de la sol, în timp ce Rusia prelungește acest ”proces dureros de tortură”.

Ea a făcut apel la lumea întreagă să nu asiste pasiv la ce se întâmplă la Azovstal.

Batalionul Azov, care a condus apărarea lui Mariupol, a postat videoclipuri disperate din combinat, spunând că soldații „mor” din cauza rănilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă