TELEJURNAL REGIONAL

Rudele pacienților morți de COVID în spitalul din Arad sunt nemulțumite de un formular pe care trebuie să îl semneze pentru a ridica de la morgă trupurile neînsuflețite

Aparținătorii pacienților care au pierdut lupta cu coronavirusul în Spitalul județean Arad atrag atenția că nu este firesc să semneze o hârtie în care li se cere să renunțe la pretențiile legate de tratamentul medicamentos primit în spital de bolnavul decedat, mai ales că eliberarea trupului este condiţionată de semnarea documentului. Conducerea unităţii sanitare susţine însă că există o lege care stipulează aceste cerințe atunci când aparţinătorii nu doresc ca rudei decedate să i se facă autopsie.

26 Martie 2021, 10:57 Știrile TVR |
Nemulțumiți de formular
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Nepoata unei bătrâne decedate în spitalul din Arad cu diagnosticul COVID-19 susține că semnarea formularului a fost singura modalitate de a-și putea îngropa bunica.

Textul formulat în actul ce poartă antetul Spitalului județean este considerat de avocați ilegal.

Conducerea spitalului din Arad susține însă că formularul respectă întocmai textul de lege. În cazul în care rudele au nemulțumiri, acestea se pot adresa poliției și pot cere autopsia, doar că, în aceste condiții, trebuie să amâne înmormântarea rudei decedate.

În ultimele săptămâni, mai multe rude ale pacienților decedaţi de COVID la Spitalul judeţean din Arad au depus plângeri penale, nemulțumite de tratamentul primit în spital de pacienţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI