Rușii se recuperează după COVID în stațiuni din nordul Caucazului

17 martie 2021, 21:34

Aer curat, multă mișcare și exerciții fizice – este rețeta pe care mulți o aplică, mai ales cei care au trecut prin complicațiile generate de noul coronavirus.

Elena, localnică din Pyatigorsk: „Este recomandat să te plimbi cât mai mult prin pădure ca să respiri aer curat. Aşa îţi refaci şi puterile. Covidul îţi consumă foarte multă energie. Chiar şi atunci când te-ai însănătoşit, tot simţi că nu ai putere.”

Maria, localnică din Pyatigorsk: „La minus 5 grade Celsius, eu merg desculţă pe afară. Vreau să încep programul de călire a organismului. Vara fac băi cu apă rece ca gheaţa, acum merg mult prin zăpadă.”

Instructorii de fitness au elaborat programe speciale de recuperare pentru bolnavii de Covid. Se pune accent pe exercițiile de respirație pentru a da posibilitatea plămânilor să se refacă.

Victoria Luganskaya, instructor de fitness: „Trebuie să facem zilnic exerciţii. Pe cât posibil cel puţin o oră pe zi. Trebuie să acordăm mai multă atenţie sănătăţii noastre. Este cea mai bună metodă de a ne recupera după boală.”

Stațiunile din Nordul Caucazului sunt apreciate nu numai pentru apele minerale cu proprietăți curative, dar și pentru aerul curat.

Liviu iurea: „În parcurile din Pyatigorsk sunt amenajate multe cărări pentru plimbare în aer liber. Sunt trasee de lungimi și dificultăți diferite. Cel mai lung traseu are 10 kilometri și poate fi parcurs, la pas lejer, în două ore și jumătate.”

Traseele sunt recomandate și de medici. În funcție de afecțiuni, respiratorii sau cardiace, pacientul trebuie să facă efort – un anumit număr de pași, pe cărări cu diferențe de altitudine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite