Rușii nu se mai vaccinează. Autoritățile au anunțat 24 de mii de noi infectări

6 iulie 2021, 10:30

Rușii nu mai știu ce să facă pentru a-i determina pe cetățeni să se vaccineze. Nimic nu pare să-i sperie, nici măcar numărul din ce în ce mai mare de decese provocate de Covid-19. În Sankt Petersburg, de exemplu, mai mulți proprietari de baruri colaborează cu autoritățile sanitare. Dacă te vaccinezi , primești o bere gratis.

Pe de altă parte, Norvegia amână ridicarea totală a restricțiilor din cauza variantei Delta. Cel mai devreme sfârșitul lui iulie sau începutul lui august ar fi data la care este posibilă o revenire la normal, altfel regatul riscă să se confrunte cu un al patrulea val de Covid-19.

În schimb, în două săptămâni britanicii ar putea scapa de restricțiile sanitare, iar premierul Boris Johnson speră ca, până la jumătatea lui septembrie, peste jumătate din populație să fie vaccinată.

Varianta Delta a noului coronavirus pune pe jar autoritățile din Israel, țară a cărei populației este vaccinată în proporție de 55 la sută. Peste 340 de infectări au fost raportate, într-o singură zi, majoritatea cu tulpina indiana.

Experții din toată lumea, care monitorizează situația din această țară, model în privința vaccinării, susțin că imunizarea este eficientă și în cazul infectării cu această variantă care se transmite mai ușor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite