Rușii au un muzeu al rupturii și peticelor

În Rusia funcționează un muzeu extrem de interesant dedicat ţesăturilor rupte și peticelor. Pe lângă posibilitatea de a face o incursiune în trecut, vizitatorul este invitat să abordeze viața într-o manieră filosofică.

28 Iulie 2020, 13:57 (actualizat 28 Iulie 2020, 14:42) |

Amenajat într-o fostă școală sătească, muzeul deține o colecție de lucruri neobișnuite. Bluze cârpite, pantaloni peticiți, bidoane și butoaie cu găurile astupate - sunt obiecte care te fac să înțelegi cum se desfășura viața cotidiană din Rusia rurală.

Elena Naumova, fondatorul muzeului: “Scopul meu principal a fost nu să colecţionez obiecte, ci istorioare care ne povestesc despre trăirile, caracterele şi emoţiile oamenilor simpli despre care nu am auzit niciodată”.

Exponatul cel mai de preț pentru Elena Naumova este o minge de ping pong spartă, dar peticită cu bandă adezivă.

Pe vremuri, în satele rusești nu existau ateliere așa că localnicii erau nevoiți să își confecționeze singuri hainele. Chiar și când se deteriorau de atâta purtat era mai convenabil să le cârpești. Se aplicau petice care să nu se vadă, dar și petice mari, evidente, în funcție de cum era modă la vremea respectivă.

Fondatorul muzeului își propune să atragă cât mai mulți turiști nu neapărat pentru a-i aduce un venit. Elena Naumova vrea să popularizeze viața de la țară în condițiile în care acum sute chiar mii de sate mici precum Kirianovo sunt depopulate și riscă să dispară complet de pe hartă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI