Rușii au un muzeu al rupturii și peticelor

28 iulie 2020, 13:57

Amenajat într-o fostă școală sătească, muzeul deține o colecție de lucruri neobișnuite. Bluze cârpite, pantaloni peticiți, bidoane și butoaie cu găurile astupate – sunt obiecte care te fac să înțelegi cum se desfășura viața cotidiană din Rusia rurală.

Elena Naumova, fondatorul muzeului: “Scopul meu principal a fost nu să colecţionez obiecte, ci istorioare care ne povestesc despre trăirile, caracterele şi emoţiile oamenilor simpli despre care nu am auzit niciodată”.

Exponatul cel mai de preț pentru Elena Naumova este o minge de ping pong spartă, dar peticită cu bandă adezivă.

Pe vremuri, în satele rusești nu existau ateliere așa că localnicii erau nevoiți să își confecționeze singuri hainele. Chiar și când se deteriorau de atâta purtat era mai convenabil să le cârpești. Se aplicau petice care să nu se vadă, dar și petice mari, evidente, în funcție de cum era modă la vremea respectivă.

Fondatorul muzeului își propune să atragă cât mai mulți turiști nu neapărat pentru a-i aduce un venit. Elena Naumova vrea să popularizeze viața de la țară în condițiile în care acum sute chiar mii de sate mici precum Kirianovo sunt depopulate și riscă să dispară complet de pe hartă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite