Rușii au bombardat zone din Donețk. Kievul s-ar putea confrunta cu un scenariu apocaliptic

8 decembrie 2022, 07:47

Potrivit autorităților de la Kiev au fost bombardate o piață, o stație de autobuz, o benzinărie și blocuri de locuințe. Guvernul ucrainean a difuzat imagini cu urmările atacului – scene de coșmar cu clădiri parțial distruse ori în flăcări, trupuri neînsuflețite pe caldarâm. De asemenea, rușii au bombardat obiective energetice și sute de localități din Ucraina au rămas, timp de câteva ore, în întuneric.

Primarul Kievului avertizează că, în această iarnă, locuitorii capitalei ucrainene s-ar putea confrunta cu un scenariu apocaliptic, în cazul în care rușii vor continua să bombardeze infrastructura. Oamenii din Kiev nu trebuie să plece din oraș, dar trebuie să fie pregătiți să se mute, dacă va fi cazul, spune Vitali Kliciko.

Vitali Kliciko, primarul Kievului: Kievul ar putea ramâne fără electricitate, apă şi căldură. Ar putea avea loc apocalipsa, ca într-un film de groază de la Hollywood, în care oamenii nu mai pot sta în casele neîncălzite. Dar vom lupta şi vom face tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Luptăm ! Nu ne dăm bătuţi !

Primăria din Kiev a pregătit 500 de centre ce pot fi încălzite autonom, însă, într-un oraș cu trei milioane de locuitori, acestea sunt insuficiente

La Kiev ar putea veni apocalipsa”, atrage atenția Kliciko.

Noi să ne plângem ? Greu le e băieţilor noştri din armată. În ei ne e speranţa. Noi, aici, îndurăm până la capăt.

Locatarii blocurilor avariate de bombardamentele rușilor din Siversk, în estul Ucrainei, stau de luni de zile în subsoluri. Apartamentele lor nu mai sunt locuibile, fiind parțial distruse în atacurile armatei ruse. Oamenii nu au bani de reparații și stau în subsol.

N-avem unde să ne ducem. De ce să stăm în subsolul altora, stăm într-al nostru, e acelaşi lucru. Nu aveam bani să plecăm de aici, a spus o femeie.

Aseară, în mesajul către ucraineni, președintele Volodimir Zelenski a făcut apel la răbdare. Liderul de la Kiev a explicat că este imposibilă, în acest moment, reluarea totală a alimentării cu energie electrică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă