Rușii au 10 zile de concediu plătit, în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru a stimula turismul intern, cetățenilor li se returnează 20% din costul sejurului achiziționat prin agenții

3 mai 2021, 20:56

Vladimir Putin îi ține pe ruși acasă toată săptămâna aceasta, îi obligă să ia vacanță, cu plata integrală a zilelor nelucrătoare. Unii cred că este o măsură pentru a stăvili infectările cu noul coronavirus, cu toate că în Rusia nu se vorbește oficial de al treilea val.

Pentru ruși, destinațiile externe sunt destul de puține. Chiar dacă sunt vaccinați, la întoarcere ei sunt obligați să facă două teste PCR. De aceea mulți se gândesc să rămână acasă. Nici turiștii străini nu pot să viziteze Rusia.

Rușii prefera să își petreacă cele zece zile libere la casele de vacanță sau în excursii prin împrejurimi. Pentru a stimula turismul intern, guvernul rus a lansat un program special, prin care returnează cetățenilor 20% din costul sejurului achiziționat prin agenții.

Chiar dacă 10 zile libere sunt o bucurie pentru rusul de rând experții prevăd efecte economice greu de estimat mai ales în contextul în care o zi nelucrătoare aduce pierderi financiare considerabile pentru buget.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite