Rușii ar putea trece la program de lucru ca în epoca sovietică: muncă 6 zile din 7, pentru a susține efortul de război

Rușii ar putea trece la program de lucru ca în epoca sovietică. Mai exact, să muncească 6 zile din 7 și să presteze muncă voluntară în fabricile de armament după programul de lucru. Motivul: rușii de rând trebuie să susțină efortul de război, în condițiile în care este criză de forță de muncă în Rusia. Marinela MItitelu are detalii.

29 Mai 2023, 20:10 (actualizat 29 Mai 2023, 21:35) Știrile TVR |

Întreprinderile rusești și presa controlată de stat fac apel la muncă "în stil sovietic". Concret, au cerut Kremlinului să autorizeze săptămâna de lucru de șase zile. Informația a fost furnizată de Ministerului britanic al Apărării, care citează ultima actualizare furnizată de serviciile secrete.

"Mass-media rusești susținute de stat și grupuri de afaceri au solicitat Ministerului Economiei să autorizeze o săptămână de șase zile pentru lucrători în fața cerințelor economice ale războiului, aparent fără plată suplimentară. La 21 mai 2023, principala propagandistă rusă, Margarita Simonyan, a propus ca cetățenii să muncească două ore în plus în fiecare zi în fabricile de muniții, după munca lor obișnuită. Evoluția tonului conversațiilor este clar un ecou al unui sentiment de constrângere socială de tip sovietic. De asemenea, evidențiază modul în care conducerea identifică foarte probabil performanța economică drept un factor decisiv pentru câștigarea războiului." - scrie pe Twitter ministerul britanic al Apărării.

Tonul dezbaterilor din Rusia s-a schimbat, trecând de la pedepsirea celor care critică războiul la obligarea cetățenilor să facă sacrificii active pentru a susține efortul de război, mai notează ministerul britanic al apărării.

Liderii sovietici au introdus săptămâna de lucru de șase zile încă din primii ani de existență a statului comunist, dar a fost ulterior abandonat.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI