Rușii vor adevărul despre norul radioactiv. Mii de oameni care acuză autoritățile de dezinformare au demonstrat la Celyabinsk

26 noiembrie 2017, 15:17

„Noi suntem mulți și vrem să trăim” – se putea citi pe una din zecile de pancarte aduse de protestatari în centrul orașului Celyabinsk.

Celyabinsk este una dintre cele mai poluate regiuni din Federația Rusă. În zonă funcționează zeci de uzine metalurgice,  fabrici de prelucrare a deșeurilor radioactive, dar și întreprinderi cu regim secret, militarizat din domeniul nuclear. De aici ar proveni și sursa de poluare cu Ruteniu 106, fapt negat de autoritățile ruse.

Se recunoaște doar că la sfârșitul lunii septembrie, nivelul de radiații a fost crescut, însă nu a atins cote alarmante. Locuitorii din Celyabinsk spun că se ascunde adevărul în mod deliberat, așa cum cum au procedat autoritățile sovietice și după catastrofa de la Cernobîl.

Protestatarii cer ca în oraș să se instaleze panouri de avertizare a gradului de poluare în atmosferă, iar autoritățile să identifice sursa de poluare cu Ruteniu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite