Rușii încep să resimtă efectele sancțiunilor. Cozi imense la bancomate. Valuta poate fi scoasă din bancă doar de la casă, cu programare prealabilă

3 martie 2022, 22:09

Mulți ruși aleargă la bancă să își schimbe economiile din ruble în valută. Alții caută să scoată toate rezervele în dolari sau euro și să le țină cash.

La mall-uri sunt cele mai mari cozi la bancomate. Pur și simplu aparatele nu fac față. Se golesc în câteva zeci de minute.

„Mă tem că guvernul ne va confisca toţi banii sau cardurile bancare vor fi blocate. Nu ştiu ce va fi. Merg prin locuri diferite şi nu găsesc să scot bani. Nu am reuşit deloc să scot euro. Sunt neliniştită. Trebuie să găsesc, să am şi bani cash”.

Unele bănci nu mai pun valută în bancomate. Doar ruble, și alea în număr limitat. Dolari sau euro poți doar să scoți numerar la casă, dar cu programare. Se aplică și alte restricții. Rușii nu mai pot să scoată din țară mai mult de 10 mii de dolari și nu își mai pot alimenta conturile pe care le au în străinătate. Ca să aplaneze panica, inclusiv în rândul angajaților din domeniul financiar, conducerea băncii centrale ruse a venit cu un mesaj. Recunoaște că Rusia se confruntă acum cu o situație extremă și anormală, însă face apel la angajați să își continue munca, să fie uniți și să nu se angreneze în dispute politice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite