Rușii își reorientează piața brânzeturilor. Producătorii autohtoni au început să facă sortimentele pe care le importau

Sancțiunile economice impuse Rusiei și contramăsurile luate de Moscova au afectat și piața brânzeturilor. Treptat însă, producătorii autohtoni au început să facă singuri sortimente care până acum 5 ani se importau din Occident. Liviu Iurea a fost la o fabrică de cașcaval la 100 de km de Moscova și ne spune ce sortimente a găsit acolo.

12 Septembrie 2019, 09:42 (actualizat 12 Septembrie 2019, 10:24) |

La prima vedere pare destul de simplu. Laptele brânzit se pune în forme, se presează și se obține cașcavalul. Trebuie totuși să dispui de tehnologia necesară și multă experiență. Cu puțină imaginație, poți să inventezi tipuri noi de brânzeturi tari, în funcție de bacteriile folosite.

Ca să nu depindă de producătorii de lapte, Oleg și-a făcut propria ferma de animale. Pentru ce produce el, este nevoie de un lapte special, cu procent ridicat de grăsime.

Oleg Syrota produce deocamdată doar 10 tipuri de cașcaval. Lumea îi apreciază marfa pentru că este ecologică și făcută după rețete tradiționale.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 8°C 7°C
CLUJ 9°C 10°C
CONSTANTA 14°C 14°C
CRAIOVA 6°C 7°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI