Rușii își plâng morții. A fost doliu național pentru cei care au murit în incendiul de la Kemerovo

Rușîi ii plâng pe cei care au pierit în tragedia de acum 3 zile. Din cei 64 de oameni înghițiți de flăcări, într-un centru comercial din Siberia, 41 erau copii. În toate bisericile din Federația Rusă s-au oficiat slujbe pentru sufletele dispăruților. Este doliu național! Steagurile sunt în bernă, iar posturile de radio și televiziune au renunțat la emisiunile de divertisment.

28 Martie 2018, 07:43 (actualizat 28 Martie 2018, 21:56) |
$article.media.images[0].description
Doliu național în Rusia "
 |  GALERIE FOTO

Lacrimi, durere și multă revoltă pe chipurile rușilor indoliati. În toate bisericile din Rusia s-au făcut slujbe de pomenire.

În Piața Pushkinskaya, în Piața Manejului și la reprezentanța regiunii Kemerovo din Moscova, lumea vine să aducă un omagiu celor care au pierit în incendiul de duminică. Și-au pierdut viața foarte mulți copii, de accea oamenii, cu lacrimi în ochi, aduc, în afară de flori, jucării și dulciuri.

Oamenii nu pot rămâne indiferenți. O asemenea tragedie i se putea întâmpla oricui.

Oamenii sunt revoltați de neglijența și delăsarea celor care administrau centrul comercial. Rămân multe semne de întrebare: de ce nu au funcționat sistemele de alarmă anti-incendiu, de ce ușile la sălille de cinema erau închise? Spectatorii, majoritatea copii, au ars de vii.

Au fost arestate 5 persoane din administrația centrului comercial. Este reținut și anchetat agentul de pază bănuit că ar fi decuplat alarmele înainte de incendiu. El spune însă că e nevinovat și că nu știe cum se pornesc sau se opresc sistemele de alarmă.

 

 

Vladimir Putin a venit la Kemerovo, a depus flori la locul incendiului, a vizitat răniții la spital, s-a întâlnit cu rudele victimelor și i-a convocat pe responsabilii implicați în operațiunile de intervenție.

(w500) Vladimir P

Anchetatorii ruși invocă absența sistemelor de alertă în caz de situații neprevăzute și blocarea ieșirilor în caz de urgență. Cinci persoane din conducerea centrului comercial au fost reținute și sunt anchetate în prezent de procurorii ruși.

(w500) Vladimir P

Alexandr Bastarkin, șeful Comitetului rus de investigații: "Din 19 martie sistemele de alertă în caz de incendiu nu au mai funcţionat şi nu s-a luat nicio măsură să fie remediate."

Acțtiuni de comemorare a victimelor din Kemerovo se desfășoară în mai multe regiuni și orașe din Federația Rusă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI