Rușii au atacat marți seară căile ferate din regiunea Liov, au confirmat serviciile feroviare ucrainene. Atacuri cu rachete în mai multe zone

Explozie la Liov
Explozie la Liov
3 mai 2022, 23:46

Orarul trenurilor întârziate de la Liov a fost anunțat și actualizat permanent de Căile ferate.

Primarul din Liov, Andrii Sadovyi, a explicat că mai multe zone din oraș au rămas fără curent electric.

El i-a îndemnat pe locuitori să rămână în adăposturi.

Jurnaliștii CNN au auzit explozii în zona de est, în sud și în vest față de centrul orașului. Una dintre zonele lovite este chiar aproape de centru.

La ceva depărtare, o coloană de fum negru a fost semnalată. Un incendiu puternic s-a declanșat la vest de centrul orașului.

Traficul în oraș a fost oprit aproximativ 45 de minute.

Un martor a declarat pentru CNN că o rachetă a zburat în apropiere. „Am crezut că este un avion”, a subliniat el, dar apoi a auzit o explozie puternică și și-a dat seama că a fost un proiectil.

„Mi-am făcut griji să nu fie oameni răniți, așa că am luat repede mașina și am condus până acolo, pentru că sunetul exploziei a fost foarte puternic. Am luat lopeți, găleți, topoare și am mers acolo”, a declarat martorul. „Am crezut că au lovit case, dar era un punct de transformare. Era situat în apropierea liniilor de cale ferată. Apoi am auzit o a doua explozie. (…) Focul se întețea, am văzut poliția, le-am arătat unde s-a declanșat, le-am arătat pe unde să meargă”.

Pompierii au intervenit de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă