Rovana Plumb respinsă de Comisia Juridică a PE pentru funcția de comisar european

26 septembrie 2019, 10:08

Potrivit regulamentului de procedură, în cazul în care comisia ajunge la concluzia că există un conflict de interese care nu poate fi soluționat, audierea pentru obținerea portofoliului, în cazul nostru Transporturi este amânată, iar președintele Parlamentului o informează pe Ursula von der Leyen în legătură cu situația creată.

Prin urmare, viitorul președinte al Comisiei Europene poate decide dacă accepta în echipa sa comisari cu probleme de integritate, sau dimpotrivă, cere alte propuneri.

În acest din urma caz, Rovana Plumb nu va mai ajunge la audierea din Comisia transporturi programată pentru data de 2 octombrie, iar Bucureștiul va trebui să vina urgent cu o nouă propunere.

Comisia von der Leyen a pornit cu stângul din acest punct de vedere, peste zece candidați la funcția de comisari având probleme de integritate. În urma verificărilor comisiei juridice a Parlamentului European șapte dintre ei, printre care și controversata candidată din partea Frantei, Sylvie Goudard, au fost absolviți.

Răman dubii asupra a trei dintre candidați, propunerile Poloniei, Ungariei și României. Candidații la funcția de comisar european urmează să fie audiați la începutul lunii octombrie în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, urmând ca în noiembrie să intre în exercițiu, după un vot în corpore în plenul Parlamentului European.

Din Bruxelles pentru TVR Lucian Pârvoiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă