Romsilva a arat traseele unei competiții internaționale de ciclism cross country. Ministrul Mediului se va implica personal pentru a remedia situația

10 mai 2023, 19:02

În imaginile noastre se vede cum arătă doi kilometri de potecă dintr-o pădure din Balotești, județul Ilfov. Se întâmplă cu câteva zile înaintea celui mai mare concurs internațional de ciclism cross country din estul Europei, la care participă mii de sportivi.

Romsilva Ilfov a arat potecile din motive necunoscute, deocamdată. Organizatorii susțin că au toate procoalele semnate cu autoritățile. Incidentul a fost semnalat de activistul de mediu Alex Găvan. Conform acestuia, incidente similare au avut loc în mai mulţi ani, chiar înaintea concursului.

Alex Găvan, fondator centuraverde.ro: Din păcate, Romsilva în loc să încurajeze astfel de activităţi în natură, ară potecile, ceea ce pune în pericol desfășurarea acestui concurs, unde, de la oameni iubitori de natură și sportivi amatori, până la o fostă campionă modială și olimpică vin aici să se bucure de ce are natura să ne ofere. La Romsilva Ilfov, pădurea înseamnă cherestea. Pentru noi ceilalți, înseamnă infinit mai mult.

Deși le-am cerut un punct de vedere, reprezentanţii Romsilva au refuzat să ne ofere unul. Ministrul Mediului Tanczos Barna s-a arătat indignat de demersul instituției din subordine și a declarat că se va implica personal pentru a remedia situația.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Este inadminisibil să existe un asemenea conflict între o instituţie a statului şi un ONG, care până la urmă doreşte un lucru frumos, corect, o competiţie sportivă în pădure. De asemenea, cei care organizează aceste competiţii trebuie să înţeleagă că anumite reguli trebuie respectate în pădure şi sunt convins că vom găsi o cale de mijloc. Mă voi ocupa personal. De asemenea le-am cerut în mod expres ca nu cumva cineva să se atingă de potecă.

Ministrul Mediul împreună cu organizatorii competiției sportive au dat asigurări că vor merge la fața locului pentru a încerca să găsească o soluție pentru bună desfășurare a competiției sportive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite