Romi din România și Bulgaria, atacați în Franța, după zvonuri răspândite pe rețelele de socializare potrivit cărora ar răpi copii pentru trafic de organe. Mai multe persoane au fost reținute de poliție

Violențe în taberele de romi bulgari și români de la periferia Parisului. De data aceasta, din cauza unor zvonuri lansate pe rețelele de socializare că romii răpesc copii pentru traficul de organe. Autoritățile locale au anunțat că este vorba de știri false și că nu a fost semnalat niciun caz de răpire.

28 Martie 2019, 10:36 (actualizat 28 Martie 2019, 19:49) Știrile TVR |

Cel puțin opt persoane, inclusiv un minor, vor fi judecate în Franța pentru agresiuni împotriva romilor. Victimele, inclusiv cetățeni români, au fost atacați în tabăra de lângă Paris unde trăiesc, după ce pe internet au apărut informații false potrivit cărora membrii comunității răpesc minori. Ambasada României la Paris s-a autosesizat în acest caz, dar până acum nu a primit solicitări de asistență.

Informațiile că romii din tabăra din Saint Seine Denis, în nordul Parisului, răpesc minori pentru trafic de organe au apărut pe mai multe rețele sociale. S-au răspândit cu repeziciune și, la scurt timp, au urmat și faptele.

Fake News -  au anunțat autoritățile franceze, într-o postare în care atrăgeau atenția asupra faptului că zvonurile propagate sunt false. Mai multe persoane au fost arestate.

ACTUALIZARE Din cele 20 de persoane care au fost reținute și cercetate de poliție după violențele care au avut loc în taberele de romi, 8 vor fi prezentate în fața judecătorilor, audiate și judecate pentru participarea la un grup constituit pentru a comite violențe, a transmis Mihaela Antoche, corespondent TVR la Paris, pentru Telejurnal.

În grupul celor anchetați se află și 4 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, care vor fi prezentați în fața judecătorului după jumătatea lunii aprilie.

Și un minor a fost reținut, suspectat că a participat la violențe. El va fi audiat de un judecător specializat în audierile pentru copii.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, a fost foarte ferm și a spus că toate aceste zvonuri false au plecat de la niște știri care au fost difuzate pe rețelele de socializare, conform cărora există mai multe persoane din comunitatea romă care ar răpi copii pentru traficul de organe.

Și Prefectura, și primăriile din regiunea pariziană au dezmințit toate aceste zvonuri. Autoritățile au subliniat că, până în acest moment, niciun fel de cerere sau plângere nu a fost făcută cu privire la faptul că vreun copil, vreun adolescent ar fi fost răpit.

ACTUALIZARE Noi violențe au avut loc în taberele de romi de la periferia Parisului. Este vorba despre romi din România și Bulgaria. De data aceasta, din cauza unor zvonuri lansate pe rețelele de socializare, că romii răpesc copii pentru traficul de organe.

Autoritățile locale au anunțat că este vorba despre știri false și că nu a fost semnalat niciun caz de răpire.

Cu toate acestea, membri ai comunității rome s-au luat la bătaie cu localnicii care îi acuzau de răpiri.

20 de persoane au fost reținute de poliție. Polițiștii le cercetează acum pentru fapte de violență voluntară, distrugeri și incendiere.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a denunțat violențele asupra comunității rome, care au plecat de la zvonuri și intoxicări și a precizat că legea trebuie să pedepsească astfel de fapte.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI