Romfilatelia a lansat timbre cu spadasina Ana-Maria Popescu și portarul Helmut Duckadam

Romfilatelia a lansat timbre poștale cu dedicate sportivilor de aur Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur la Mondialele de spadă și Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”.

14 August 2020, 16:11 (actualizat 14 August 2020, 19:09) Știrile TVR |
Ana Maria Popescu i Helmut Duckadam
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Ana-Maria Popescu, spadasina luptătoare sub deviza proprie „Ai grijă de campionul din tine”, a urcat de patru ori pe podiumul învingătorilor la Cupa Mondială de spadă, în anii 2008, 2009, 2013 şi 2020. Îndemnul unei spadasine de aur: „Pentru mine campion e omul care nu renunţă”.

Helmut Duckadam, portarul a cărui deviză este „Atitudine de învingător”, a intrat în Cartea Recordurilor şi va rămâne în istoria fotbalului mondial drept portarul care a apărat 4 lovituri de la 11 metri, în finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, la dată de 7 mai 1986.

Campioana mondială Ana-Maria Popescu a subliniat faptul că pentru ea a fost o adevărată surpriză să afle despre proiectul Romfilatelia.

(w500) Helmut Duc

„Nu am avut reacţie pentru că niciodată nu m-am gândit că aş putea intra în această galerie selectă a sportivilor cărora Romfilatelia le-a dedicat această campanie. Este de apreciat şi va mulţumesc din suflet. Această veste m-a dus cu gândul în copilărie, atunci când eu locuiam la Craiova, când nu aveam foarte multe posibilităţi de a comunica cu prietenii de acasă, cu părinţii mei, şi ne scriam foarte multe scrisori. Aşadar, pentru mine, acest întreg poştal care îmi este dedicat reprezintă şi o emoţie aparte”, a spus campioana.

Și Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”, a fost emoționat de faptul că va face parte din acest grup select.

„Mă simt onorat să mă aflu în compania dumneavoastră şi sunt foarte mândru. Am reuşit şi eu o mică performanţă, alături de echipa Steaua, în 1986. O performanţă poate fi deosebită, dar niciodată nu va ajunge la valoarea performanţelor acestor mari sportivi ai României. De aceea, mă simt onorat de fiecare dată când sunt alături de ei şi mulţumesc Romfilatelia pentru că v-aţi gândit la mine”, a spus Duckadam.

Despre performanța celor doi sportivi a vorbit Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Am să încep cu Ana. Venind spre Romfilatelia, am dat timpul înapoi şi exact de momentul povestit de Ana puţin mai devreme, mi-am adus aminte ce a spus în momentul în care era la Craiova şi ieşea la campionatul mondial de cadeţi. Ana a spus că vrea să ajungă cea mai mare scrimeră din România. Despre Helmut, aşa cum s-a subliniat şi până acum, s-au spus atât de multe cuvinte frumoase, la superlativ, o carieră fantastică. Noi te respectăm, iar ceea ce aţi reuşit voi în anul 1986 şi după aceea, toate performanţele, sunt extraordinare şi noi, cei din extra fotbal, suntem deosebit de mândri că fotbaliştii din România au avut asemenea performanţe”, a spus președintele COSR.

Lansarea a avut ca şi moment important dezvelirea şi semnarea panourilor de către Ana-Maria Popescu şi Helmut Duckadam.

„Este o campanie firească pentru noi, aceea de a onora şi a fi alături de marii sportivi ai României, cei care ne-au adus atâtea bucurii şi atâtea emoţii de-a lungul anilor. Este o normalitate, din punctul nostru de vedere, o campanie frumoasă în care marii sportivi se regăsesc, este interacţiunea dintre valoare şi ceea ce vrem să transmitem către populaţie”, a spus Cristina Popescu, director general Romfilatelia.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 29°C 25°C
CONSTANTA 31°C 30°C
CRAIOVA 34°C 31°C
BRASOV 28°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI