Românul reținut în custodia autorităților libiene a fost eliberat, în urma demersurilor ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Ministerul de Externe
Ministerul de Externe
25 mai 2023, 19:04

“Demersurile menționate pentru soluționarea situației cetățeanului român și eliberarea acestuia s-au realizat în mod susținut și insistent pe mai multe paliere atât la nivel bilateral, prin dialogul repetat al Ambasadei României în Libia (relocată la Tunis) cu autoritățile libiene la diverse niveluri, cât și prin acțiuni întreprinse, la solicitarea MAE, de către misiunea EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia și de către Delegația UE la Tripoli”, se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mulțumește instituțiilor implicate pentru efortul depus și sprijinul acordat în vederea soluționării cu succes a cazului.

Pe 14 aprilie, MAE anunța că un cetățean român se află în custodia autorităților libiene. Este vorba despre un angajat al unei companii de securitate private, care asigura protecția personalului misiunii Uniunii Europene de asistență la frontieră – EUBAM. Inițial, potrivit unor surse, existau temeri că românul ar fi fost răpit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite