Românii se orientează către telefoane mai scumpe, mai performante și mai durabile

8 decembrie 2023, 09:10

Interesant este că, deși numărul total de unități cumpărate este unul mare, totuși scade cu 6% față de anul trecut. Dar valoarea telefoanelor alese a crescut cu 8%.

Motivul? Românii preferă acum telefoane mai scumpe și mai durabile. Segmentele de telefoane premium (peste 600 de euro) și super-premium (peste 1.000 de euro) sunt în creștere, indicând o preferință clară pentru dispozitive de înaltă calitate. În medie, un telefon este păstrat aproximativ 3 ani.

Acest trend arată o schimbare în comportamentul consumatorilor, care acum investesc în tehnologie de calitate și durabilă. Haideți să vedem și ce branduri aleg românii acum. Giganții de la Apple și Huawei sunt depășiți de Samsung. Compania continuă să fie lider în alegerile românilor, având aproape jumătate din piața de smartphone-uri din țara noastră. De asemenea, telefoanele pliabile câștigă teren, cu o creștere impresionantă de 40-50% față de anul trecut.

Se identifică o preferință clară și când vine vorba de culoarea telefonului. Peste jumătate dintre clienții Samsung preferă negrul, fiind cea mai populară alegere în țara noastră. Totuși, nu lipsesc nuanțele mai îndrăznețe, cum ar fi verdele sau lavanda.

Pe de altă parte, albul nu este la fel de popular, având o pondere de nici 10% printre cumpărătorii români.

Așadar, se pare că în 2023 românii sunt mai selectivi și orientați spre calitate atunci când vine vorba de achiziția unui nou smartphone. Ne dorim dispozitive care să dureze mai mult și să ne ofere cele mai bune experiențe tehnologice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite