Românii preferă mașinile pe benzină. 62% din autoturismele noi înmatriculate anul trecut au motoare pe benzină

9 februarie 2019, 11:41

Când aleg o mașină, șoferii români țin cont mai degrabă de prețul combustibilului și mai puțin de felul în care protejează mediul înconjurător.

În prezent, parcul auto național are 6 milioane de autoturisme, dintre care 3.5 milioane sunt pe benzină și 2,5 milioane sunt pe motorină.

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România, anul trecut, din totalul mașinilor noi înmatriculate, 62 % au fost pe benzină. Cu 10 procente mai mult decât în 2017.

În timp ce Occidentul reduce tot mai mult numărul mașinilor diesel, românii nu par foarte hotărâți să urmeze aceeași linie.

Autoturismele verzi, electrice și hibride continuă tendința de creștere puternică, arată analiza APIA. Românii au fost încurajați și de stimulentele oferite prin programele Rabla și Rabla plus. Potrivit celei mai recente analize, a crescut spectaculos interesul pentru vehiculele integral electrice. Anul trecut au fost înmatriculate aproape 1.000 de astfel de mașini, de două ori mai multe decât în 2017.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite