Românii plecați în străinătate se întorc în țară de Crăciun ca să petreacă împreună cu familia și prietenii

24 decembrie 2021, 18:58

Au fost clipe de emoție și bucurie pe cel mai mare aeroport al țării, „Henri Coandă”. Așteptați de rude și de prieteni, mii de români s-au întors acasă pentru a sărbători Crăciunul alături de cei dragi, chiar dacă sunt restricții sanitare.

În ultimele zile, pe aeroportul din Otopeni, traficul a crescut chiar și la 1.700 de pasageri pe oră. Totuși, rămâne mai scăzut decât era în decembrie 2019, înainte să înceapă pandemia.

Pentru mulți români care au aterizat pe cel mai mare aeroport al țării, lungul drum spre casă continuă cu microbuzul. Unii dintre ei vor ajunge alături de cei dragi abia în cursul serii.

Numărul pasagerilor a crescut și pe alte aeroporturi din țară. Autoritățile au suplimentat personalul de control pentru perioada sărbătorilor.

Și Gara de Nord din București a fost plină încă de dimineața de călători care voiau să ajungă cât mai repede la familie și prieteni.

Autoritățile se așteaptă ca traficul în gări și aeroporturi să crească și imediat după sărbătoarea Crăciunului, în condițiile în care mulți români se întorc luni la lucru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite