Românii plătesc mai mult decât toamna trecută pentru legume și fructe

20 septembrie 2020, 21:53

Bucureștenii au început deja aprovizionarea cu fructe și legume pentru sezonul rece.

Piețele sunt încă pline de produse proaspete, numai bune pentru preparat murături, zacuscă, magiun și alte rețete tradiționale. Preturile sunt însă mai mari că toamna trecuta din cauza secetei, spun comercianții și producătorii agricoli.

În unele piețe din Capitală, gogoșarii se vând cu 6 lei pe kilogram, gogonelele și vinetele cu 3,5 lei, iar castraveții, între 2 lei 50 și 3 lei pe kilogram. Prețurile legumelor și fructelor sunt comparabile cu cele din supermarket-uri.

În magazine, conservele de legume sunt deja la mare căutare.

De la începutul anului, cel mai mult s-au scumpit fructele, cu 15%, arată cele mai recente statistici oficiale. Plătim acum mai mult și pentru pâine, carne și lactate.

În aceste condiții, economiștii ne recomandă să fim chibzuiți și stabilim un buget și o listă de produse înainte de a face cumpărături.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite