Românii, inventivi ca să scape de amenzi. O femeie își plimba mama bolnavă pentru a fotografia flori, un cetățean mergea până la un chioșc de lângă bloc dar făcea un ocol prin centrul orașului

30 martie 2020, 21:29

Un bărbat din Tecuci a plecat la cumpărături și, pentru că avea numerele automobilului expirate, le-a schimbat cu unele false. A fost oprit de polițiști și amendat.

Este numai una dintre metodele prin care cetățenii încearcă să ocolească regulile privind circulația pe drumurile publice. La prânz, în centrul Capitalei. jandarmii au oprit un bărbat care avea o declarație pe proprie răspundere incompletă.

Polițiștii au primit multe justificări: o femeie își plimba mama bolnavă pentru a fotografia flori, un cetățean mergea până la un chioșc de lângă bloc dar făcea un ocol prin centrul orașului sau cei care invocau faptul că nu știu să scrie.

Și jandarmii din țoață tara au primit răspunsuri la fel de interesante.

„Au fost tineri care se antrenau pe un teren de sport la o distanță apreciabilă de locuință  și au justificat că vor să devina jandarmi și de aceea vor să fie foarte bine pregătiți. Din păcate, a trebuit să-i sancționăm. Un alt caz este cel al unui bărbat care își plimba câinele cu mașina la vreo 5 km de locuință. A spus că el are acea declarație care îi permite să își plimbe câinele și nu vede de ce ar fi sancționat.”, a povestit Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

În timpul controalelor din ultimele 24 de ore au fost aplicate peste 10.000 de sancțiuni contravenționale ce depășesc 16 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă