Românii fac ore suplimentare neplătite la serviciu. 7 din 10 angajați din sectorul privat lucrează peste program

23 octombrie 2018, 20:31

Programul încărcat, dorinţa de a fi mai competitivi, dar şi accesul la tehnologia care permite conectarea permanentă la sarcinile de serviciu, îi fac pe aproape 70% dintre angajaţii români din sectorul privat să lucreze şi după terminarea orelor de lucru, la birou sau acasă.

10% preferă să lucreze pentru a se evidenția față de ceilalți colegi, în timp ce doar 9% afirmă că muncesc din pasiune pentru ce fac.

IT-iștii, inginerii, angajaţii din domeniul financiar, dar şi cei cu profesii liberale, precum arhitecţii, consultanţii, designerii ori avocații afirmă, în proporţie de 85%, că muncesc mai mult de opt ore pe zi. Cu toate acestea, doar 22% dintre cei care muncesc suplimentar susţin că sunt plătiţi pentru orele în plus efectuate.

Sondajul a fost făcut de către una dintre cele mai mari companii de recrutare din țara noastră, în perioada 15 august – 30 septembrie 2018, pe un eşantion de 1.230 de respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, din care aproape 70% sunt fără funcţii de conducere.

Potrivit unor date Eurostat, angajații din România, deși sunt peste media europeană la numărul de ore suplimentare lucrate săptămânal, sunt ultimii la productivitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite