Românii fac cozi la eliberarea pașapoartelor, de frica războiului care s-ar putea extinde

8 martie 2022, 21:17

Zilnic, la Serviciul Pașapoarte din Timișoara, peste 400 de persoane cer un pașaport. Sistemul de programare online se blochează din cauza cererilor, iar autoritățile spun că niciodată nu a mai fost atât de aglomerat. Până pe 5 aprilie nici nu se mai pot face programări în Timiș.

Cer paşapoarte noi tot mai multe persoane care vor să aibă toate actele în regulă şi să plece dacă războiul din Ucraina se extinde.

Sunt tot mai multe cereri de eliberare a unui pașaport şi în Cluj. Se mai poate face o programare la ghişeu abia peste două luni. Autorităţile spun că de obicei înainte de sărbători şi vacanțe se aglomerează, dar acum sunt şi alte motive.

În județul Cluj există alte două birouri unde se pot eliberarea pașapoarte, în Turda şi Câmpia Turzii, dar sunt închise din lipsă de personal. Și în București este aglomerație, iar sistemul de programări online a cedat de câteva ori.

Până în luna aprilie, toate programările au fost rezervate, dar există persoane care renunţă între timp, aşa că, prin noroc se mai pot face înscrieri și pentru luna în curs.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite