Românii din străinătate, încurajați să vină acasă. Ei pot primi finanțare pentru afaceri, prin programul Diaspora Start-Up

29 ianuarie 2018, 14:34

După mulți ani în care au trimis miliarde de euro acasă, românii din diaspora sunt așteptați acum, cu fonduri europene, să se întoarcă. Cei care vor să deschidă o afacere în țară, pot accesa un ajutor european nerambursabil de 38 de mii de euro. Proiectul este promovat în mai multe țări din Europa și a fost primit bine în rândul românilor din Spania.

Intoarcerea acasă este o dorință la care românii din diaspora nu renuntă niciodată, iar cei care vor să deschidă o afacere în România o pot face acum mai ușor, cu bani europeni. Aceștia sunt acordati prin programul Diaspora Start Up, care a fost prezentat deja la Madrid, dar și în alte orașe din Spania.

Aproape 2.000 de întreprinzatori ar putea primi fonduri europene de 38 de mii de euro dacă deschid o afacere în anumite zone din România, fără să fie nevoie să se întoarcă definitiv. Banii primiți îi vor ajuta să înceapă investiția și să angajeze 2 persoane pentru cel puțin 18 luni.

Cei care sunt interesati de acest proiect trebuie să urmeze un curs online de 40 de ore  și să prezinte un plan de afaceri realist. Acesta va fi evaluat și supravegheat constant de organizatiile implicate în gestionarea fondurilor.

Întoarcerea românilor întreprinzatori care au acumulat capital și experiență în Occident ar putea transforma calitatea serviciilor din țara noastră.

Programul este finanțat cu 76 de milioane de euro și este destinat românilor care au trăit în ultimele 12 luni în străinătate și care vor să investească în orașele din regiunile mai puțin dezvoltate ale României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite