Românii din Spania au încins cuptoarele și prepară cozonaci pentru masa de Crăciun

Cuptoarele românești din Spania sunt încinse. În multe patiserii comenzile pentru cozonaci depășesc capacitatea de producție, iar patronii au angajat personal suplimentar. Italieni, marocani și spanioli dau o mână de ajutor în laboratoarele românești.

22 Decembrie 2022, 17:38 (actualizat 22 Decembrie 2022, 21:55) Știrile TVR |

În Valencia miroase a cozonac și a portocale. Cuptoarele merg fără oprire zi și noapte pentru a face față numărului mare de comenzi.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: Din această patiserie din Valencia iese un cozonac la fiecare 3 minute. Chiar și așa, cererea pentru Crăciun este de 10 ori mai mare.

Marius este de peste 15 ani în Spania. A avut o patiserie în Madrid pe care a închis-o din cauza pandemiei. Acum a venit în Valencia pentru a o lua de la capăt. Face prăjituri și cozonaci tradiționali. A fost surprins de avalanșa de comenzi.

Marius lucrează alături de Adrian, un brutar pe care îl știu toți spaniolii din Paiporta, unde a deschis o patiserie în urmă cu 10 ani. El se ocupă în special de prăjiturile tradiționale spaniole.

Marius și Adrian au mai luat în echipă un italian, o argentiniancă și un marocan, care învață secretul cozonacilor românești.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI