Românii din Spania au încins cuptoarele și prepară cozonaci pentru masa de Crăciun

22 decembrie 2022, 17:38

În Valencia miroase a cozonac și a portocale. Cuptoarele merg fără oprire zi și noapte pentru a face față numărului mare de comenzi.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: Din această patiserie din Valencia iese un cozonac la fiecare 3 minute. Chiar și așa, cererea pentru Crăciun este de 10 ori mai mare.

Marius este de peste 15 ani în Spania. A avut o patiserie în Madrid pe care a închis-o din cauza pandemiei. Acum a venit în Valencia pentru a o lua de la capăt. Face prăjituri și cozonaci tradiționali. A fost surprins de avalanșa de comenzi.

Marius lucrează alături de Adrian, un brutar pe care îl știu toți spaniolii din Paiporta, unde a deschis o patiserie în urmă cu 10 ani. El se ocupă în special de prăjiturile tradiționale spaniole.

Marius și Adrian au mai luat în echipă un italian, o argentiniancă și un marocan, care învață secretul cozonacilor românești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite