Cuptoarele românești din Spania sunt încinse. În multe patiserii comenzile pentru cozonaci depășesc capacitatea de producție, iar patronii au angajat personal suplimentar. Italieni, marocani și spanioli dau o mână de ajutor în laboratoarele românești.
În Valencia miroase a cozonac și a portocale. Cuptoarele merg fără oprire zi și noapte pentru a face față numărului mare de comenzi.
Oana Dobrescu, corespondent TVR: Din această patiserie din Valencia iese un cozonac la fiecare 3 minute. Chiar și așa, cererea pentru Crăciun este de 10 ori mai mare.
Marius este de peste 15 ani în Spania. A avut o patiserie în Madrid pe care a închis-o din cauza pandemiei. Acum a venit în Valencia pentru a o lua de la capăt. Face prăjituri și cozonaci tradiționali. A fost surprins de avalanșa de comenzi.
Marius lucrează alături de Adrian, un brutar pe care îl știu toți spaniolii din Paiporta, unde a deschis o patiserie în urmă cu 10 ani. El se ocupă în special de prăjiturile tradiționale spaniole.
Marius și Adrian au mai luat în echipă un italian, o argentiniancă și un marocan, care învață secretul cozonacilor românești.