Românii din regiunea Cernăuți, solidari în fața războiului. Unii distribuie produse de primă necesitate, donate de ţările europene, alţii cos cerşeafuri, plăpumi şi prosoape

18 martie 2022, 09:35

Veronica Irimescu, are 73 de ani și locuieşte în satul Cupca din regiunea Cernăuţi. Împreună cu fiica ei au cusut peste 600 de cearşafuri, feţe de perne, plăpumi şi prosoape pentru refugiaţi.

Femeia cu greu îşi stăpâneşte lacrimile. Nu s-a gândit vreodată că va mai trece printr-un război. Are și un mesaj pentru soldaţii ruşi aflați în Ucraina: „Să se gândească că au şi părinţi şi vor fi şi ei părinţi cândva şi îşi vor aduce aminte ce au făcut în viaţa lor, ce au făcut bun și ce-au făcut rău.”

Unele gospodării din regiunea Cernăuți s-au transformat în ateliere de croitorie. Aici, materialele textile donate de românii din județul Neamț sunt transformate în lucruri necesare pentru refugiați.

Toată lenjeria este confecţionată de femeile care se află acasă, au maşini de cusut, din comuna Cupca, fac acest lucru gratis, a spus voluntara Rodica Timiș.

Vin foarte multe femei din diferite colţuri ale Ucrainei: Harkov, Kiev, Japorojie, Dnipro. E foarte greu să le priveşti în ochi. Este o nevoie mare„, a adăugat Iulia, voluntară din regiunea Cernăuți.

Mulți români din regiunea Cernăuţi s-au mobilizat pentru a-i ajuta cum pot pe ucrainenii care fug de bombardamente.

În Bucovina creşte numărul refugiaţilor. Telefonul nu se opreşte. Suntem solicitaţi să acordăm aceste ajutoare, tocmai pentru că oamenii să poată dormi, să se poată opri, îşi caută un adăpost şi, desigur, au nevoie de saltele, lenjerie de pat şi suntem gata să acordăm acest lucru, a mai spus Rodica Timiș.

România, Italia și Germania au trimis donaţiile umanitare în regiunea Cernăuți. Cu ajutorul voluntarilor, toate sunt distribuite celor aflaţi în dificultate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite