Românii din diaspora nu se grăbesc să se înregistreze. 11 septembrie este data limită pentru înscrierea pe votstrainatate.ro

7 august 2019, 12:53

În condițiile în care statisticile vorbesc de aproape cinci milioane de români care muncesc sau studiază peste hotare, asociațiile civice cer promovarea platformei, pentru a evita încă un rând de alegeri cu mii de oameni la cozi în toată lumea.

Vestea că siteul votstrainatate.ro funcționează deja de o săptămână nu a ajuns în toate comunitățile de români plecați la muncă sau la studii peste hotare. O arată cifrele. Doar în jur de opt mii de persoane s-au înregistrat până acum, în condițiile în care peste hotare trăiesc în jur de cinci milioane de români.

Treizeci de organizații civice au semnalat deja Ministerului de Externe și Autorității Electorale Permanente că procedura nu este cunoscută în diaspora şi cer o promovare intensă  în rândul comunităților de români.

Pe siteul votstrainatate.ro, românii din diaspora pot alege în ce fel doresc să voteze la prezidențialele din toamnă. Doar având o proiecție clară a numărului de cetățeni care vor să își exercite acest drept, cozile de la ultimele alegeri vor fi istorie, spun autoritățile.

Românii din diaspora vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie. la europarlamentare, in diaspora au votat 400 de mii de oameni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite