Românii caută de lucru în afara țării. Peste 300 de mii de cereri pentru locuri de muncă în străinătate înregistrate anual

30 ianuarie 2019, 21:40

Dezamăgiți de mediul în care lucrează, de felul în care sunt tratați și de salarii, tot mai mulți români își caută de lucru în afara țării. Un sondaj recent al unei platforme de recrutare arată că anul trecut au fost înregistrate peste 300 de mii de cereri pentru locuri de muncă din afara țării.

Salariile sunt, în medie, de două ori mai mari decât în România.

Cele mai multe oferte în afara țării sunt în sectorul medical, turism, industria alimentară şi servicii. Jumătate dintre joburile scoase pe piață s-au adresat speecialiștilor cu nivel mediu de experiență și celor aflați în poziții de management.

Aproape 1800 de locuri de muncă sunt disponibile și pe portalul EURES, al Agentiei Naționale pentru Ocuparea Forței de muncă.

Aproape 4 milioane de români contribuie deja la economiile altor state. În acest timp, criza de pe piața forței de muncă de la noi din țară se adâncește. Cifre neoficiale estimează un deficit de aproximativ un milion de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite