Românii, speriați de lotul de vaccin cu probleme de la AstraZeneca. 9.000 s-au retras, însă alți 5.740 s-au programat pe locurile eliberate

12 martie 2021, 18:37

În Arad, la un singur centru de vaccinare, din 42 de persoane programate, s-au prezentat doar 12.

Paul Freiman, coordonator centru vaccinare: “Au fost persoane care nu au venit deloc la programare, care nu și-au respectat programarea, altele când au aflat că sunt programați pentru AstraZeneca, au refuzat acest vaccin”.

Horea Timiș, director DSP Arad: „Există o emulație publică, credem că trebuie clarificată toată această comunicare de la nivel central, ca să liniștim populația. Nu avem o dată exactă, dar marea majoritate au refuzat”.

În toată această stare de confuzie, s-a blocat și Registrul Național de Vaccinare, iar datele persoanelor vaccinate s-au introdus manual, urmând ca dovada imunizarii să le fie trimisă pe mail.

În Galați, s-au folosit toate flacoanele de AstraZeneca primite.

Teodora Diaconița, purtător de cuvânt Prefectura Galați: “Ieri a fost o mică scădere pentru acest centru. În loc de 120 persoane, au venit doar 87. Astăzi e mult mai multă lume cu AstraZeneca”.

În municipiul Buzău, un singur cuplu a renunțat la vaccinare, dimineață, deși județul nu a primit doze din lotul cu probleme. Oamenii pun însă acum mai multe întrebări despre vaccin.

Valeriu Moise, registrator centru vaccinare AstraZeneca Buzău: „Majoritatea cer lot și întreabă. E un număr mic mai reticent”.

Toate persoanele care au făcut deja prima doză cu vaccinul AstraZeneca, indiferent din ce lot ar proveni, au asigurat și rapelul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite