Românii, speriați de lotul de vaccin cu probleme de la AstraZeneca. 9.000 s-au retras, însă alți 5.740 s-au programat pe locurile eliberate

Este primul moment tensionat de când a început imunizarea în masă și multă lume e bulversată. Aproape 6 mii de oameni s-au înscris pentru vaccinarea cu AstraZeneca, dând un semnal de încredere, dar mult mai mulți au renunțat, fie la programarea de pe platformă, fie chiar în centrul de imunizare, când au aflat ce ser urmau să primească. Nu e cazul să fie nimeni panicat, ne spun autoritățile. Dovadă stau zecile de mii care nu au raportat nicio reacție. Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a declarat vineri că, în cursul zilei, 9.000 de persoane programate pentru imunizare cu vaccin de la AstraZeneca s-au retras, însă alte 5.740 s-au programat pe locurile rămase libere.

12 Martie 2021, 18:37 (actualizat 12 Martie 2021, 21:50) Știrile TVR |
Românii, speriați de lotul AstraZeneca cu probleme
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Arad, la un singur centru de vaccinare, din 42 de persoane programate, s-au prezentat doar 12.

Paul Freiman, coordonator centru vaccinare: “Au fost persoane care nu au venit deloc la programare, care nu și-au respectat programarea, altele când au aflat că sunt programați pentru AstraZeneca, au refuzat acest vaccin”.

Horea Timiș, director DSP Arad: „Există o emulație publică, credem că trebuie clarificată toată această comunicare de la nivel central, ca să liniștim populația. Nu avem o dată exactă, dar marea majoritate au refuzat”.

În toată această stare de confuzie, s-a blocat și Registrul Național de Vaccinare, iar datele persoanelor vaccinate s-au introdus manual, urmând ca dovada imunizarii să le fie trimisă pe mail.

În Galați, s-au folosit toate flacoanele de AstraZeneca primite.

Teodora Diaconița, purtător de cuvânt Prefectura Galați: “Ieri a fost o mică scădere pentru acest centru. În loc de 120 persoane, au venit doar 87. Astăzi e mult mai multă lume cu AstraZeneca”.

În municipiul Buzău, un singur cuplu a renunțat la vaccinare, dimineață, deși județul nu a primit doze din lotul cu probleme. Oamenii pun însă acum mai multe întrebări despre vaccin.

Valeriu Moise, registrator centru vaccinare AstraZeneca Buzău: „Majoritatea cer lot și întreabă. E un număr mic mai reticent”.

Toate persoanele care au făcut deja prima doză cu vaccinul AstraZeneca, indiferent din ce lot ar proveni, au asigurat și rapelul.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI