Românii, în goana după medicamente. Piața farmaceutică e aproape de pragul de 50 de miliarde de lei, arată o analiză

3 aprilie 2018, 17:37

Antiinflamatoare, picături, creme și lista poate continua. Mai ales dacă medicamentele apar la televizor, în reclame. Românii cumpără tot și rotunjesc astfel veniturile industriei farmaceutice.

Publicitatea agresivă, extinderea rețelelor de farmacii și oferta variată de pe rafturi care include nu doar medicamente ci și suplimente alimentare și produse de îngrijire, au crescut cifra de afaceri din sectorul farmaceutic cu 26 de procente în ultimii 6 ani.

Cea mai recentă analiză arată că afacerile din industria farmaceutică au crescut în ultimii 5 ani cu 10 de miliarde de lei. Aceasta, deși producătorii se plâng an de an de taxele și condițiile impuse de stat.

Medicii sunt îngrijorați însă că, odată cu piața, crește și tendința românilor de a cumpăra medicamente după ureche și de a le administra când și cum cred ei. Iar efectele sunt grave, atât asupra sănătății, cât și asupra bugetului fiecăruia.

Contactați de jurnaliștii TVR, pentru un punct de vedere în privința creșterii veniturilor și cifrei de afaceri, reprezentanții industriei farmaceutice au amânat să ofere un răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite