Românii, expuși la un risc climatic în interiorul caselor. Acarienii, mucegaiurile provoacă alergii severe și pot agrava astmul

11 octombrie 2022, 11:38

La nivel european 50 de milioane de gospodării trăiesc în sărăcie energetică și nu își pot încălzi casele iarna. Odată cu creșterea bruscă a prețurilor la energie, această cifră este estimată să crească.

Iar ca efect, vom avea de două ori mai mulți oameni cu o sănătate precară. Experții consideră că reducerea riscurilor climatice la interior s-ar putea face prin renovarea corespunzătoare ce ar aduce României un total de 6,3 miliarde de euro beneficii economice cumulate până în anul 2050.

Romulus Oprică, sociolog a spus la TVR Info că populația a trecut printr-o perioadă dramatică, în ultimele 24 de luni, în care numărul depresiilor a crescut, pentru că am fost nevoiți să stăm în casă să interacționăm mai puțin.

Locuim în cele mai mici case, iar media UE este aproape dublul suprafeței locuințelor din România, a arătat sociologul.

Medicul alergolog, Poliana Leru, a arătat că în interior, în locuințe sau la locul de muncă sunt diverse substanțe -noxe respiratorii care pot declanșa infecții respiratorii sau alegii. Factorii alergizanți cei mai cunoscuți sunt acarienii din praful de casă, care pot produce rinite, rinoto-conjunctivită alergică, conjunctivite, acarienii sunt urmați de mucegaiuri, care în special atunci cand este multa umezeală. Alergiile produse de mucegaiuri pot fi severe, pot agrava mult astmul și din păcate nu există imunoterapie, a spus medicul alergolog.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării

Cum ne protejăm animalele de companie pe timpul iernii