România vrea tehnologia 5G din 2020, alte state o refuză, din cauza radiațiilor

22 iunie 2019, 19:16

5G este de fapt a cincea și cea mai modernă generație de tehnologie în comunicații. Concret, internetul poate fi chiar și de 20 de ori mai rapid decât este acum disponibil prin tehnologia 4G. În plus, mai mulți utilizatori vor avea acces la rețelele mobile. Tot mai mulți cercetători verifică însă dacă această revoluție tehnologică este sau nu periculoasă pentru sănătate.

Tehnologia 5G a fost testată pentru prima oară în Europa în comuna clujeană Florești, anul trecut. Florestiul este, de fapt, o suburbie a Clujului, are peste 38.000 de locuitori și este considerată comuna cu cea mai mare populație din România.

Guvernul a adoptat o strategia pentru implementarea 5G, anul viitor. Toate orașele din România ar urma să benecieze de internet ultra-rapid până în 2025. Până atunci sunt necesare investiții de peste 2 miliarde de euro în dezvoltarea rețelelor.

Pentru moment, în Europa, doar 13 țări au anunțat că vor noua tehnologie. În capitala Belgiei, Bruxelles, de exemplu, autoritățile au decis să blocheze, pentru moment, implementarea 5G. Mai multe ONG au reclamat că radiațiile ar fi periculoase pentru sănătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite