România va permite tranzitul convoaielor cu echipamente militare spre Ucraina | Vasile Dîncu la Tema Zilei: “În niciun caz, România, parte NATO, care sprijină Ucraina, nu va opri un convoi”

1 martie 2022, 21:56

„Astăzi a fost o adevărată isterie în care toată lumea se întreba ce va face România, când va hotărî acest lucru. Vreau să spun un lucru foarte simplu: pentru a aproba trecerea prin România a unui convoi militar, conform legii, ministrul Apărării Naționale are semnătura directă pentru asta. Acest lucru se întâmplă continuu. La aplicații, trec convoaie militare dintr-o țară în alta, așa cum vor trece și convoaie care vor sprijini Ucraina. În niciun caz, România, parte NATO, care sprijină Ucraina, nu va opri un convoi. Nici nu trebuie să le spui, sunt lucruri normale. Ungaria cred ca a vrut să arate așa, o poziție…pentru că eu nu văm cum Ungaria, ca un membru NATO va bloca aceste convoaie. Este un efort mondial pentru a sprijini Ucraina. Pot trece prin România convoaiele, fie că sunt de natură umanitară, fie că sunt de natură militară”, a spus Vasile Dîncu.

Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat luni: Ungaria nu trimite soldaţi în Ucraina şi Ungaria nu livrează arme Ucrainei pentru că nu vrem să ne implicăm în acest război. Am luat decizia să nu permitem transporturilor cu arme grele să tranziteze teritoriul Ungariei. Această decizie este necesară pentru a garanta siguranţa Ungariei şi a comunităţii ungare din Transcarpatia. Motivul pentru care am luat această decizie este că asemenea transporturi ar putea deveni ţinte ale unei acţiuni militare ostile.

Interviul integral cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, aici:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă