România va găzdui o competiţie internaţională de kaiac-canoe, între 1-4 august! Finalele vor fi transmise în direct de TVR!

De joi până duminică vor avea loc campionatele mondiale de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret
De joi până duminică vor avea loc campionatele mondiale de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret
31 iulie 2019, 14:58

Peste 850 de sportivi vor participa la mondialele de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret de la Bascov, pentru mulţi dintre ei fiind o ultimă verificare înaintea întrecerii de la Szeged, la care se vor stabili primele echipaje calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Avem experienţa din 2015, 2017 şi putem spune că ne încălzim pentru 2020 şi 2021”, a declarat Ion Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe.

Cei care, la mondialele din Ungaria de la sfârşitul lunii august, nu vor reuşi să se califice pentru Jocurile Olimpice, se vor întoarce anul viitor la Bascov. La baza de lângă Piteşti, sportivii vor vâsli după ultima şansă de calificare la Tokyo, şansă oferită de europenele de seniori.

„Cel mai important lucru este luciul de apă, pista de concurs, pentru a ne califica în primele trei din Europa. De oriunde ar bate vântul, acesta fiind un aspect foarte important, nu dezavantajează pe unii şi avantajează pe alţii, a adăugat Ion Bîrlădeanu.

Finalele vor transmise în direct de TVR 1, TVR 3 şi TVR HD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite