România turistică, descoperită de pe șaua calului. Un tânăr a început o afacere cu ajutorul unor cai salvați de la moarte

27 august 2018, 09:29

În Bistrița-Năsăud, Simion Crăciun oferă servicii de turism ecvestru și străinii îl caută să le fie ghid. În aceste zile se ocupă de o familie de turiști belgieni care au venit pentru prima oară în România și vor să o descopere de pe cal. Simi le-a pus la dispoziție trei cai arabi pur sânge, blânzi și ascultători.

După câteva ore de plimbare, Simi caută un loc umbros unde grupul se oprește pentru odihnă și un mic picnic. Turiștii caută lemnele pentru foc pentru a încălzi alimentele produse în gospodărie: brânză, cârnați și slănină.

Simi a început afacerea cu niște cai pe care i-a salvat de la moarte. De aceea, ferma lui se numește „Caii Lupilor”, pentru că în trecut exista obiceiul de a se lăsa pradă lupilor caii considerați că nu mai sunt buni de nimic. Kazak, Sheeba și Samira au avut un astfel de trecut.

O zi de plimbare cu caii lui Simi, cu ghid, cu mâncare și cazare costă 110 euro de persoană. Un preț normal pentru vestici, dar mai greu accesibil pentru români. Totuși, Simi spune că nu se poate plânge de lipsa clienților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite