România se alătură anchetei privind cauzele prăbuşirii dronei de fabricaţie rusească în Croaţia. Precizările Ministerului Apărării Naționale

12 martie 2022, 23:28

Anchetă de proporții în Croația după prăbușirea dronei de recunoaștere de fabricație rusească, lansată din Ucraina, care s-a prăbușit în Zagreb.

40 de mașini au fost avariate.

A fost un noroc că nu există victime, a declarat premierul croat, care s-a deplasat la locul prăbușirii dronei împreună cu responsabili de rang înalt din armată și din serviciile speciale.

Nu este clar cui aparține aparatul , dar se știe că a zburat la 1.300 de metri, cu 700 de km pe oră în spațiul croat, sub 7 minute.

Președintele țării spune că drona a zburat în Ungaria peste 40 de minute și că nu au fost recepționate informații imediat.

Autoritățile au liniștit populația, precizând că nu a fost vizată Croația.

Zoran Milanovic, preşedintele Croaţiei:Sunt foarte interesat cum a fost posibil ca un aparat nesofisticat să petreacă aproape o oră pe teritoriul NATO fără ca cineva să-l observe„.

Andrej Plenkovic, premierul Croaţiei:Această situaţie indică nevoia unei cooperări mai strânse în interiorul NATO, pentru că este vorba despre spaţiul aerian NATO, aşa cum este al României, Ungariei şi Croaţiei. Nu putem tolera această situaţie„.

Drona a intrat și în spațiul României, 3 minute, în partea de nord-vest a județului Satu Mare.

Ministerul român al Apărării vine cu precizări.

Croația a anunțat că va discuta subiectul la NATO și la UE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă