România /Schengen. Predoiu: Preşedintele Comisiei LIBE susţine aderarea României

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu
8 decembrie 2022, 13:47

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, discuţiile au fost centrate pe raportul final pozitiv al Comisiei Europene privind aplicarea MCV în România şi continuarea reformelor în cadrul Mecanismului Rule of Law.

Preşedintele LIBE a subliniat aprecierea sa pentru eforturile şi rezultatele obţinute de România în cadrul MCV, exprimând fără echivoc concluziile sale privind îndeplinirea condiţionalităţilor, menţionează sursa citată.

De asemenea, preşedintele Aguilar a salutat cooperarea României în cadrul Mecanismului Rule of Law şi a evidenţiat importanţa continuării consolidării independenţei, dar şi a responsabilizării sistemului judiciar în autoguvernarea Justiţiei, precum şi continuarea politicilor eficiente de combatere a corupţiei la toate nivelurile.

„Sunt extrem de bucuros să constat că Preşedintele LIBE Committee, Juan Fernando Lopez Aguilar, a apreciat Raportul final pozitiv MCV obţinut de România şi concluziile Comisiei Europene din acest raport final. De asemenea, am mulţumit preşedintelui Aguilar pentru exprimarea suportului LIBE Committee pentru aderarea României la Schengen. Fiecare astfel de poziţie de susţinere contează pentru ţara noastră. Ministerul Justiţiei va continua eforturile pe aceeaşi linie, ca şi în prezent, pentru consolidarea independenţei Justiţiei, a eficienţei sale, combaterea corupţiei, dar şi pentru reprezentarea corectă a poziţiilor şi intereselor noastre în cadrul cooperării europene, la nivelul Consiliului JAI (Justiţie), bilateral cu alţi miniştri şi în cooperarea cu Comisia Europeană”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întâlnirii.

Aflat în deplasare la Bruxelles, el va participa vineri la Consiliul JAI – sesiunea Justiţie. De asemenea, Predoiu are programate întâlniri bilaterale cu oficiali europeni şi alţi miniştri de Justiţie, iar pe 13 decembrie va participa la Consiliul de Afaceri Generale, pentru prezentarea aspectelor din domeniul Justiţiei din cadrul Raportului privind Mecanismul Rule of Law.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă