România salvează România, campanie a Crucii Roșii. Până acum au fost sprijinite 165 de unități sanitare cu echipamente medicale și materiale de protecție, 580 de cabinete medicale

7 mai 2020, 09:38

Crucea Rosie Romana desfășăară  campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania” in cadrul careia se pot dona 2 euro prin numarul special de SMS 8827, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare.

Donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.

Până în prezent au fost strânse în cadrul camapaniei  7 milioane 7 sute de mii de euro  și  peste 87 de mii de euro la sms.

Pe 8 mai este ziua Crucii Roșii. 88 27

Din 1863 , Mișcarea de Cruce și Semilună Roșie este principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial.

În ultimii ani, voluntarii și angajații Crucii și Semilunei Roșii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni în situații de urgență, de la dezastre naturale la războaie civile.

Anul acesta, de la începutul pandemiei, voluntarii și angajații au fost în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, au oferit asistență umanitară și servicii socio-medicale celor în nevoie, au diseminat informații esențiale pentru prevenirea răspândirii virusului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia