România s-a promovat la târgul de turism din New York cu câteva fotografii tipărite, majoritatea în format A4, prinse pe o perdea neagră

Val de critici pe internet după ce România s-a promovat la un târg de turism din New York cu doar câteva fotografii tipărite, majoritatea în format A4, prinse pe o perdea neagră. Ministerul Turismului susține că a ales pachetul de bază oferit de organizatori și că România nu a fost singura țară care s-a prezentat astfel. Dar asociațiile din turism au cerut ca următoarele participări ale României la târguri de turism să fie pregătite din timp.

17 Aprilie 2022, 14:43 (actualizat 17 Aprilie 2022, 19:37) Știrile TVR |

În poza publicată de Consulatul României la New York, într-o postare ștearsă ulterior, dar și în cele de la ministerul Turismului, se vede aspectul auster și sărăcăcios al standului țării noastre de la târgul de turism organizat în metropola americană. România s-a promovat cu niște fotografii prinse pe o perdea neagră și pe o față de masă de aceeași culoare. Imaginile s-au viralizat și au stârnit un val de ironii pe internet.

Ministerul Turismului a precizat că acest tip de amenajare era inclus în pachetul standard oferit de organizatori și că 90 la sută dintre participanți au optat pentru acest format. Mai mult, ministerul ar fi agreat modalitatea de promovare a României cu asociațiile și patronatele de profil.

Oficialii ministerului Turismului au transmis și că la stand vizitatorii au primit informații relevante despre România și au apreciat solidaritatea românilor față de refugiații ucraineni. Dar specialiștii în turism spun că justificările Ministerului nu se susțin.

Răzvan Pascu, consultant marketing turistic: "O astfel de participare a României ca țară la un târg internațional din străinătate este o rușine națională, iar oamenii aceia care au decis astfel de participare trebuie cumva să plătească. Ei se ascund în spatele faptului că nu au avut buget suficient și putem să înțelegem lucrul acesta, nu avem bani să facem lucruri de calitate, dar dacă nu ni le permitem, mai bine să nu mai participăm, decât să participăm într-un astfel de format și să ne facem de râs."

Reprezentanții asociațiilor din turism spun că au cerut ministerului să stabilească din vreme târgurile la care România va participa anul viitor, tocmai pentru ca participarea să fie pregătită mai bine. Iar asta pentru că numărul turiștilor străini care aleg să călătorească în țara noastră a scăzut drastic în ultimii doi ani.

Târgul Travel and Adventure Show își propune să contribuie la însănătoșirea turismului internațional după cei doi ani de pandemie.

În 2022, evenimentul va fi organizat în nouă orașe americane.

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI