România, promovată ca destinație turistică de influenceri

25 iunie 2022, 17:08

Campania de promovare a României, că destintatie turistica pentru city-break-uri, pe rețelele sociale, ar urma să înceapă în septembrie. Autoritățile vor să plătească formatori de opinie cu un public care variază de la mai puțin de 100.000 de următori, la peste un milion. 80% din buget va fi alocat pentru influencerii străini. Unii dintre ei vor relata despre România de la fața locului.

„De la distanta nu cred că putem să facem acest lucru pentru că Romania trebuie să o simți, să o trăiești, să o guști. E mult mai important decât să primești o fotografie de undeva sau să te numești promotor al României dar tu să nu fi fost vreodată în Romania”, spune Laura Vasiliu, influencer.

Pentru început, autoritățile vor să apeleze la agenții specializate pentru recrutarea influencerilor. În publicul tintă sunt mai ales turiști din Germania și Marea Britanie.

„Turiștii din aceste tari sunt foarte, foarte planificați. Ei nu gândesc o călătorie de pe azi pe mâine, mai ales într-o alta tara. De obicei ei stiu cam cu doua, trei călătorii înainte. O să promovam anul asta, în septembrie, în noiembrie, pentru ca ei să-și planifice pentru la anul călătoriile lor în Romania”, explică Mihai Bârsan, preşedintele Consiliului de Brand Turistic Naţional.

Publicitatea online vine în contextul în care numărul turiștilor străini e în revenire după pandemie. De exemplu, în aprilie, a crescut de 4 ori, în comparație cu perioada similara a anului trecut, arata statisticile oficiale. Rămâne însă de doua ori mai mic decât înainte de criza sanitara.

„Era necesară o asemenea inițiativă și cred că e un prim pas spre o strategie de marketing actuală, ancorată în realitate. Pentru că din păcate am văzut cu toții prezentele României la târgurile internaționale. Din păcate, România nu prea a scos capul în lumea mare, turistică”, spune Sebastian Secan, consultant în turism.

Promovarea online trebuie să-i convingă pe turiști că serviciile pe care le primesc sunt pe măsura prețurilor, care au crescut în unele situații, cu 5% până la 25%. Iar vacanțele ar urma să coste și mai mult.

„Abia de aici încolo se vor reflecta cu adevărat creșterile de la energia electrică, de la transport, de la carburanți în tarifele care vor urma”, spune Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Autoritățile mizează pe un buget de 200.000 de euro pentru promovarea online a României. În comparație, bulgarii investesc de peste zece ori mai mult, potrivit reprezentaților Consiliului de Brand Turistic National.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă