România, premiată de ONU pentru inovație în sistemul public. Țara noastră a fost invitată să deschidă porțile Expo Dubai 2020

Organizația Națiunilor Unite a premiat România pentru inovație în serviciul public.

15 Decembrie 2021, 08:04 (actualizat 15 Decembrie 2021, 09:27) Știrile TVR |

Țara noastră este singura țară din centrul și estul Europei ale cărei eforturi sunt astfel recunoscute pentru modul în care a implementat politici publice care să uşureze cooperarea dintre cetățeni și instituții.

Odată cu această distincție, în premieră, România a fost invitată să deschidă porțile Expo Dubai 2020.

Momentul a fost urmat de o conferință în care țara noastră a propus ca soluţiile pentru o dezvoltare durabilă și coerentă la nivel global să fie găsite în exemple locale, care pot dezvolta o colaborare între om și natură.

Am avut un seminar cu un mesaj foarte puternic. Brâncuşi, Antipa şi Georgescu-Roegen, trei genii, trei personalităţi, care, de fapt, au trimis un mesaj pentru generaţiile viitoare: cam cum să îmbini economia şi iubirea de natură. Şi deşi au fost trei personalităţi din domenii diferite, de fapt ceea ce au transmis era legătura între om şi natură şi cred că puteam merge pe acest drum. Avem un plan de acţiune finalizat până în 2030 şi vom avea şi indicatorii pe baza cărora şi în Planul Naţional de Rezilienţă vom putea să cuantificăm ca reformele şi la ceea ce ne-am angajat să se încadreze în cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, a precizat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI