România preia președinția Consiliului UE în 2019. Victor Negrescu: Ne vom implica pentru ca dosarele care au un impact asupra vieții de zi cu zi să fie împinse înainte

26 iulie 2018, 11:16

România se pregătește de preluarea președinției ConsiliuluiUniunii Europene, iar prioritatea acestui mandat va fi promovarea convergenţei între statele membre, atât din punct de vedere economic, cât şi al infrastructurii.

De asemenea, în contextul Brexit, România se va implica în asigurarea respectării drepturilor propriilor cetățeni aflați pe teritoriul Marii Britanii.

„Ne vom implica în așa fel încât dosarele care au un impact concret asupra vieții de zi cu zi a cetățeanului să fie cele care să fie împinse înainte pe perioada președinției noastre (…) Lucrăm împreună la nivel european să avem o bună colaborare, un respect între statele membre, să nu existe un dublu standard, să nu mai existe acel sentiment că ar putea exista cetățeni de diferite ranguri”, a declarat Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Discursul integral al ministrului Victor Negrescu, în materialul video!

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite