România pregătește mecanisme de protecție pentru refugiații ucraineni. Conferință despre dinamica strategică a țării noastre în noul context

18 martie 2022, 20:44

Războiul din Ucraina determină autoritățile române să gasească noi soluții de incluziune socială a miilor de refugiați rămași în țara noastră. Reprezentanții Guvernului, prezenți la conferința Dinamica strategică a României în noul context geopolitic, au anunțat că, la nivelul ministerelor, au fost formate echipe de lucru, care până săptămâna viitoare vor veni cu noi măsuri pentru susținerea cetățenilor ucraineni.

Reprezentanții Executivului au precizat că vor pregăti noi măsuri și pentru susținerea celor care doresc să ajungă în alte țări.

Rusia urmărește să taie accesul Ucrainei la Marea Neagră, consideră cercetătorii științifici. Aceștia au explicat și modul în care conflictul a schimbat Uniunea Europeană.

Criza energetică și presiunile asupra bugetului României în contextul războiului din Ucraina au fost în atenția experților participanți la conferința organizată de Sfera Politicii.

Conferința „Dinamica strategică a României în noul context geopolitic” a fost organizată online, iar TVR a fost partener media.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite