România, pe locul 3 la nivel european în privința violenței psihologice în școli. Min. Educației vrea mai mulți psihopedagogi pentru elevi și un grup anti bullying în fiecare instituție

17 iunie 2021, 20:45

Sunt școli în țară unde astfel de ore de consiliere se țin cu regularitate. Pentru copii, aceste întâlniri sunt foarte importante.

Astfel de ore ar trebui să fie organizate în toate clasele din țară.

Încă de anul trecut, normele de aplicare a legii împotriva violenței psihologice obligă fiecare școală să înființeze un grup din care să facă parte consilierul școlii, profesori și reprezentanți ai elevilor și părinților. Legea e, însă, greu de aplicat.

În toată țara lucrează doar 2.500 de consilieri școlari. Adică unul la fiecare 1.200 de elevi. Pentru a fi eficient, un consilier ar trebui să aibă în grijă doar 500 de elevi și să stea în școală pe toată durata programului elevilor.

Guvernul va lansa un program naţional de suport pentru copii.

Cel mai recent studiu realizat de organizația Salvați Copiii arată că 220.000 de elevi de gimnaziu și liceu sunt loviţi în mod repetat de colegii lor, peste 300 de mii sunt umiliți în public, iar aproape 400 de mii sunt amenințați cu bătaia.

Cifrele situează România pe locul 3 la nivel european în privința violenței psihologice în școli.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite