România mulțumește Germaniei pentru susținere. Ciolacu: Bariera Schengen a ajuns să reprezinte cu adevărat ultima rămășiță a divizării Europei

3 octombrie 2023, 08:16

Un mesaj similar a venit și din partea lui Marcel Ciolacu. Premierul a vorbit despre acest plan al nostru ca fiind drept: o barieră care a ajuns să reprezinte, cu adevărat, ultima rămăşiţă a divizării Europei.

Președintele și prim ministrul României au participat la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Unității Germane, la 33 de ani de la reunificarea pașnică a Germaniei, după căderea zidului Berlinului.

Premierul Marcel Ciolacu: Suntem azi membri cu drepturi depline ai UE și NATO. Ne bucurăm de consecintele apartenenței la comunitatea de valori occidentale, dezvoltarea economică, un trai mai bun pentru cetățenii noștri, mai multă securitate. Datorăm o parte din aceste realizări sprijinului constant oferit de Germania. Încept așadar prin a mulțumi Germaniei pentru această susținere,  iar recent, pentru suportul ferm acordat aderării noastre la spațiul Schenghen. Aceasta barieră Schengen a ajuns să reprezinte cu adevarat ultima rămășiță a divizării Europei.

Klaus Iohannis a transmis că: Susținerea vocală și constantă a Germaniei în favoarea aderării României la Schenghen este elocventă în acest sens, sperăm să atingem acest deziderat cât mai curând atât in baza performanțelor noastre larg recunoscute cât și ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesității de coeziune reziliență solidaritate și securitate sporită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite