România mărește numărul consulatelor în străinătate. Vizele de muncă pentru cetăţenii străini care vor să lucreze în țară vor fi acordate mai ușor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat în Guvern noi măsuri pentru îmbunătăţirea serviciilor consulare din Diaspora.

27 Iulie 2022, 12:37 (actualizat 27 Iulie 2022, 12:57) Știrile TVR |

Până la sfârşitul anului, vor fi deschise mai multe consulate, printre care cele din Londra şi Paris. Dar şi mai multe misiuni consulare mobile, care să răspundă mai rapid solicitărilor românilor din străinătate.

Va fi extins programul de lucru cu publicul, dar şi transmiterea documentelor prin corespondenţă.

Reforma consulară pregătită de ministerul de Externe prevede mai multe modificări legislative. Una dintre acestea are în vedere acordarea vizelor de muncă pentru cetăţenii străini care vor să lucreze în România.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe: Una dintre problemele principale o reprezintă vizele de muncă. A fost organizată, în perioada aprilie - iunie, o misiune itinerantă în Bangladesh, care a reușit să acorde peste 5400 de vize de muncă și avem o misiune similară în pregătire în Nepal și India pentru că sunt principale furnizoare de forță de muncă

Prim-ministru Nicolae Ciucă: Avem nevoie să intensificam această activitate. Solicitare de la mediul de afaceri este de 100 000 de oameni.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe: Este și motivul pentru a realiza un nou sediul al Ambasadei României la New Delhi, pentru a lărgi spațiile de lucru, pentru a aloca personal supliemntar, a fost trims personal și din centrală (...) Măsuri de debirocratizare s-au luat pentru simplificarea procedurilor de programare, pentru optimizarea fluxurilor, în ața fel încât dacă legislația permite acest lucru, să se facă o singură vizită la consulat. S-a prelungit programul cu publicul, extindem transmiterea documentelor prin corespondență și extindem, cel mai bine ar fi dacă am trimite direct din țară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 22°C
IASI 19°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 18°C 20°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI